tiistai 24. maaliskuuta 2009

earth hour

Sign up for Earth Hour! - I VOTE EARTH: Emma Paaer

Earth Hour 2009 by WWF - Sign up for Earth Hour!

tulevana lauantaina, 28.3.2009, vietetään earth hour:ia kolmatta kertaa. tapahtumaan voi osallistua sammuttamalla valoja tunnin ajaks klo 20:30-21:30 paikallista aikaa. tarkotus on kertoa huolesta, jonka ilmastonmuutoksen kiihtyminen aiheuttaa. earth hour on siis ennen kaikkee viestintä-, ei energiansäästökampanja.

sitten tärkee tiedotus asiaan liittyen (seuraava pätkä suoraan eatrthhour.org:in sivuilta):

"Kansainvälinen sähkönsiirron koordinointiliitto UCTE ja kansainvälinen WWF tapasivat keskustellakseen Earth Hourin vaikutuksista sähkönjakeluun. UCTE oli erityisen huolissaan kulutuspiikistä, joka syntyy, kun valot laitetaan päälle tapahtumatunnin jälkeen. Sähkökulutuksen yllättävä nousu voisi pahimillaan sotkea koko sähkönjakeluverkoston toiminnan.

Neuvotteluissa sovittiin toimenpiteistä riskien minimoimiseksi. Myös UCTE suhtautuu nyt myönteisesti Earth Houriin.

Toimenpiteet ovat seuraavat ja WWF kehottaa kaikkia osallistujia huomioimaan nämä Earth Hourin aikana lauantaina 28. maaliskuuta:

1. Sammuttakaa ja sytyttäkää valot hieman eri aikoihin. Ei ole tarpeen laskea sekunteja, vaan valoja voi sammuttaa ja sytyttää hieman porrastetusti. Näin vältetään samalla sekunnilla tapahtuva piikkimäinen sähkönkulutuksen nousu.

2. Sammuttakaa vain turhat valot. Ei siis ole tarpeen sammuttaa kaikkia esimerkiksi liikkumiseen tai turvallisuuden kannalta tarpeellisia valoja tai sähköllä toimivia laitteita, vaan ainoastaan turhat, näkyvimmät valaistukset."


kyllähän tää tapahtuma myös kiinnittää huomiota valaistukseen. meillä on paljon turhaa valoo, mutta myös paljon tarpeellista. ja moni kohde veis vähemmän energiaa, jos se olis paremmin suunniteltu.

niitä turhia valoja voi kyllä musta muutenkin sammutella, ei pelkästään yhden tunnin aikana vuodessa :-)

ruotsalaisten osuva slogan tapahtumalle:
släck för en ljusare framtid.

tarkistakaa kynttilätilanteenne! osallistukaa paikallisiin tapahtumiin. lisää tietoo earth hour:in sivuilta.


ps. miten tänne bloggeriin saa leikka-liimattua tekstiä?

Ei kommentteja: