keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

asunto humlegårdenin laidalla tukholmassa/tvh arkitekterkaikki kuvat © åke e:son lindman, paitsi pohjapiirros © tham & videgård hansson arkitekter.

mietin pitkään, et kehtaanko laittaa tätä juttuu. tää on nimittäin melkein suora kopio yatzerin sivuilla olleesta jutusta. mutta kun tää sopi niin hyvin jatkamaan pantonin värikkäitä sisustuksia...

4-henkinen perhe tilas tham & videgård hansson arkitekter -toimistolta suunnitelman engelbrektsgatanilla humlegårdenin laidalla tukholmassa sijaitsevaan kerrostalohuoneistoon. sinne tuli myös oma yksiö(!) vieraille. humlegården on kaunis puisto, jonka värit vaihtuu vuodenaikojen mukaan. tää oli lähtökohta projektille. plus se, et tilaajat halus jotain nykyaikasta, jopa kokeellista.

talo on vuossadan vaihteesta, myöhäis-jugendia. ulkopuoli on suojeltu, mutta sisäpuoli ei, koska alkuperäsestä ei oo juuri mitään jäljellä. (talo on jossain vaiheessa toiminu mm. hotellina.) remontti on tehty korkeelaatusilla materiaaleilla, esim. lattiat on 20x60cm:n paloista tehtyä saarniparkettia (en oo koskaan nähny niin isoja paloja).

kalustus on pääosin valkonen. (onko muuta mahdollisuutta? tai ehkä panton olis osannu yhdistää mitä vaan...) sieltä yatzerin sivuilta löytyy lisää kuvia, kannattaa käydä kattomassa!

Ei kommentteja: