keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

elkviime syksynä, 30.9.2009, elk-nimisellä bändillä oli niitten eka keikka ja samalla ekan levyn, elktronicin, levyjulkkarit kuudennella linjalla. valot on suunnitellu ja toteuttanu antti rehtijärvi. ymmärtääkseni kaikki käytetyt valot on ledejä.

bändi on mahtava, valot oli upeet ja oivaltavat ja keikka ihan huippu. räpsin nää kuvat innoissani iphonella, ku muuta kameraa ei ollu käsillä ja pakko oli saada kuvattua. toivottavasti joku tunnelma välittyy.

ledit oikeen tyypin käsissä toimii huikeen hyvin. go antti!

elk on ehdolla muuvi 2009 -äänestyksessä, eli niiten videotkin on tsekkaamisen arvosia. (ja äänestämisen! äänestys loppuu nyt perjantaina 17.4.2009 klo 12:00.)

niitten nettisivut on musta myös nastat.

tulipas fanitus-postaus :-)

3 kommenttia:

ella kirjoitti...

kysymys: mitä on ledit?

emma kirjoitti...

hm, ledit on tietyntyyppisiä valoja (vrt. esim. hehkulamppu, loisteputki). sana tulee englannista, light emitting diode, eli valoa säteilevä diodi (puolijohdekomponentti). ledeistä odotetaan suurta ihmiskunnan pelastajaa, koska periaatteessa vähemmällä energialla saadaan aikaseks enemmän valoo.

led-tekniikassa on kuitenkin vielä monta mutkaa matkalla arkikäyttöön. mutta se tekniikka menee hurjaa vauhtia eteenpäin. ennenpitkää on toivonmukaan mahdollista vaihtaa himassakin energiasyöpöt hehkulamput led-valoihin.

emma kirjoitti...

vielä jatkoo...

wikipedia ei oo maailman luotettavin tietolähde, mut tää oli musta osuvasti sanottu:

"Ihmisen ensimmäinen valaisin oli nuotio, sisävalaistuksen aloitti päre. Päre korvaantui kynttilöillä ja öljylampulla, öljylampun korvasi hehkulamppu. Loisteputken keksimisen jälkeen (1930-luvulla), arveltiin sen syrjäyttävän hehkulampun kokonaan. Nyt puhutaan ledin korvaavan kaikki muut lamput, kuitenkin nykyään myydään kynttilöitä enemmän kuin koskaan. Led tuskin koskaan täysin syrjäyttää muita valonlähteitä. Useita hyviä valaistusteknisiä ratkaisuja ledeillä on kuitenkin mahdollisuus toteuttaa."
lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Led