lauantai 25. huhtikuuta 2009

hiih - paperilamppuja


lueskelin apartment therapy'a, sieltä löyty nää hiih'in käsintehdyt paperivalaisimet.

lamput on käsityötä alusta loppuun, ne tekee jopa paperin ite puuvilla- ja hamppumassasta. kun paperi on vielä märkää, se laitetaan kehikkoon. liimaa ei tarvita, vaan pehmee suti, jolla reunat käännetään ja pakotetaan kiinnittymään itteensä. kun paperi on kuivunu, se maalataan vesiväreillä. lopuks levitetään hartsi, joka sekä suojaa paperin että tekee siitä läpikuultavaa.

lamppuja on myynnissä ja vuokrattavana. hiih tekee myös tilaustöitä. valitettavasti firma toimittaa vaan usa:an. mutta jos sattuu portlandiin, voi näitä ihailla luonnossa.

ylläolevat kuvat on kesähäistä. musta on ihanaa nähdä lamppuja, jotka on mielettömän kauniita sekä valon kanssa että ilman.

4 kommenttia:

veera kirjoitti...

joo nää oli tosi romanttisia, kauniita kuin mitkä - varsinkin just ulkovalaisimina. joten ei muuta kuin eka omakotitaloa ostamaan ja sit keikka portlandiin!

emma kirjoitti...

jep jep. musta on nastaa, et noita voi myös vuokrata. kaikkee ei tartte omistaa, ekologisempaa siis. en vaan suomessa oo nähny mitään vastaavaa. en tosin oo ettinykään...

Katariina kirjoitti...

hmm, ja voiskohan noita tehdä itse kun sais nuuskittua enemmän valmistustusmetodista..

emma kirjoitti...

niitten sivuilla oli kerrottu aika paljon tekotavasta.

http://www.hiihgallery.com/materials/

kokeile ihmeessä! olis nasta nähdä luonnossa. erityisesti mua kiinnostaa se kohta, jossa hartsi levitetään, jotta paperista tulee lujempaa ja läpikuultavaa.