tiistai 28. huhtikuuta 2009

hope
kävin sunnuntaina kattoo luceplanin sivuja, ja harmittelin, ku niitten etusivulla olevasta upouudesta valaisimesta hope'ista ei ollu ladattavia kuvia. no, eilen siitä oli jo juttu freshome'issa. ja sieltä vielä linkki moco loco'on, joka ohjas suunnittelijoiden saitille. (taisin tosiaan innostuu, ku jaksoin jahdata noin pitkään.)

suunnittelijat on francisco gomez paz ja paolo rizzatto. hope on uudenlainen kristallikruunu, jossa ei oo kristalleja, vaan ultraohuita polykarbonaattilevyjä. joka levy tai lehti on ulkopuolelta kiiltävä ja sisäpuolelta hiottu samalla lailla, ku fresnel-linssi. tää mahdollistaa valon vangitsemisen ja taittumisen hienolla lailla. lehdet on vielä järjestelty niin, että häikäsyä ei synny. ja valaisin on kevyt.

mutta mutta... jos oikein tarkkaan kattoo alinta kuvaa, ni mikäs se onkaan se valonlähde... jep jep, vanha tuttu hehkulamppu :-( siis todella, maailma on täynnä toinen toistaan kauniimpia hehkulamppuvalaisimia. miks pitää keksiä pyörä uudestaan? se, mitä nyt kaivataan, on kauniita valaisimia uusille valonlähteille!!! (miten niin toistan itteeni?) harmittaa... tässäkin projektissa oli paneuduttu teknisiin ratkasuihin pitkään ja hartaasti.

jos hope viehättää, ni gomez paz'in sivuilta (projects -> hope) löytyy nastoja kuvia suunnitteluprosessista (the making of).

Ei kommentteja: