tiistai 14. huhtikuuta 2009

kannettavia ja ladattava valaisin

cesta (1964), design miguel milá, valmistaja santa & cole (espanjalainen lafka, tekee myös huonekaluja, tutustumisen arvonen muutenkin)

bottle (2009), design mattias ståhlblom, taf arkitektkontur, valmistaja zero.

may day (2000), design konstantin grcic, valmistaja flos.kolme ylintä toimii verkkovirralla. (musta niissä on havaittavissa tiettyä sukulaisuutta, eikö?) alin on ladattava led-lyhty. ylimmässä ja alimmassa on himmennin. kaikki on sisätilojen valaisimia.

augustista vielä vähän lisätietoo: sen laturi toimii 100-240V:n jännitteellä, eli sekä euroopassa että jenkeissä. latausaika on n. 6h ja toiminta-aika n. 8h. toisin ku luau'ta, sitä ei voi käyttää latauksen aikana.

ps. ero usassa ja euroopassa käytettävissä sähkölaitteissa: usa jännite 120 V, taajuus 60 Hz; eurooppa 230 V, 50 Hz. jotku laitteet toimii sekä että, esim. suurin osa läppäreistä (ja mm. mun suoristusrauta), mut sit useimmiten just valaisimet on sovitettu jompaankumpaan. jos valaisimessa on ladattava akku, ni verkkovirtaa sekin ladattaessa tarttee. ne pienet printit ei oo niissä laitteissa huvin vuoks. (sen sijaan eri maitten töpselien erot on ilmeisesti vaan ja ainoostaan elämää hankaloittamassa!) matkalle lähtiessä kannatta tsekkaa wikipedian taulukko aiheesta.

Ei kommentteja: