keskiviikko 20. toukokuuta 2009

new york city!!!seagram building (en muista, mistä oon kuvan napannu)

lähen pian nyc:iin, lomamatkalle, aah ja jee. siinä kaupungissa ymmärretään valon päälle! ulkona ja sisätiloissa. täytyy nopeuttaa tätä bloggausta ja antaa kuvien puhua puolestaan, nyt mä käytän ihan liikaa aikaa faktojen ja linkkien tarkastamiseen. tosin tää blogi toimii myös mun henkilökohtasena linkki-arkistona, tähän kun pääsee käsiks mistä vaan :-)

jos jollakulla on hyviä vinkkejä, et mitä käydä kattomassa, siis valoon liittyvää, ni kommentteja tai emailiä (valonpaloa ät gmail piste com) tännepäin. tiedän, et lukijoita on, vaikkei kommentteja juuri tuu.

tällä hetkellä mun listalla on mm. seuraavat asiat:
edit: moss kuuluu myös tsekattavien listaan. sisustuskauppa, joka on ku museo. iki-ihania juttuja.

ja sit paljon kävelyä ja rakennusten ihailua: miten aurinko ja taivas heijastuu lasista, miten rakennukset piirtyy vasten taivasta. ravintoloita: miten kaikkialla on miellyttävä valo, ja se kynttilöiden määrä... uusimpien liikkeiden valaistus (ja arkkitehtuuri). oo, mä oon pakahtua jo nyt! wallpaper'in new york city guide, jonka hankin heti tänään, auttaa paljon.

edit 2: lloyd kirjotetaan lloyd...

4 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Ihanaa kuulla miten innoissasi sä oot. Se huokuu tuolta tekstistä :)

Hyvää matkaa, me ei nähdä ennen sitä, mutta bloggaillaan toki. Lupaathan tuoda ison kasan kuvia ja ideoita ja inspiraatiota mullekin?

emma kirjoitti...

joo ja jep, kuvia tulee!! ja niitten myötä toivottavasti myös inspiraatiota. vaikka en oo kyllä huomannu, et sulta ideoita tai inspistä puuttuis!

Rita kirjoitti...

Emma, olen jo jonkin aikaa ihaillut tätä Valonpaloa-blogisivustoasi. Sen ansiosta olen uudelleen ruvennut miettimään mm miten parantaa valaistusta meidän omassa kodissamme. Kuten totesin, todella valaiseva ja inspiroiva sivusto.

Tässä linkissä vähän lisää kuvia ja tietoa Jouinin sisustustyöstä Giltissä.
http://www.interiordesign.net/article/CA6318129.html

Ja koska olet kiinnostunut Seagram Buildingista, niin poimin tähän sitä koskevan otteen Jouin'in haastattelusta:
"...One of my favorite places in New York is the pool room at the Four Seasons restaurant," Jouin says, "I like how the pool draws diners' gazes across it..."
Olinkin ajatellut ehdottaa teille, että jos kerran menette täällä katsomaan Seagram buildingia, niin ehkä kannattaisi samalla reissulla kokeilla, että mahtuisitteko "walk-in" asiakkaina Four Seasonsin lounaalle. Kannatan. Hieno, historiallinen tila ja ruoka on hyvää. Lorkka oli siellä aika äskettäin asiakkaan kanssa lounaalla ja kateellisena kuuntelin stooreja poikien herkuttelusta: mm lautasellisesta ihania kanttarelleja.
http://www.fourseasonsrestaurant.com/index2.htm

Tässä hyvä linkki Seagram Buildingista:
http://www.marketwire.com/press-release/Copper-Development-Association-893790.html

Muuten, Brooklynissa, ravintola Jamesissa on moderni kattokruunu johon olen ihan rakastunut. Se on hollantilaisyhtiön valmistama (lucite) Therese Chandelier. Se on heille tehty, siihen tilaan sopivaksi. Se näyttää kuin tanssivilta valonauhoilta. Usein illallisilla vain tuijotan sitä ihaillen.
Parhaat omat kuvani siitä katosivat kun ulkoinen hard-driveni hajosi, mutta tässä yksi tallella olevista kuvistani, detalji:
http://www.mybestnewyorkny.com/BROOKLYNrestaurants/James_Lucite_Fixture.jpg
Alla valmistajan linkki:
http://www.sandermulder.com/therese.html (Jamesissa on heidän Theresa XL, alimpana tällä sivulla)
Tätä valmisti ennen firma nimeltään Buro Vormkrijgers http://www.burovormkrijgers.nl/ mutta sen omistajat perustivat sittemmin kaksi eri firmaa.

emma kirjoitti...

kiitos rita! sekä kiitoksista että mahtavista vinkeistä ja linkeistä.

ai jai jai, toi four seasons osu ja uppos aika pahasti. olin sitä jo aikasemmin katellu ja ihaillu. mut et siellä on myös hyvää ruokaa... aargh, 8 päivää nyc:issä on niiiin liian vähän!