maanantai 4. toukokuuta 2009

Out in Lyon

Bonjour!

Tässä muutamia ulkovalaistusjuttuja matkalta.
Ekassa kiinnostuin patsaan iltavalaistuksesta ja tarkastelin mistä valo tulee. Museon katolla oli siis heittimet - jäin tosin miettimään häikäisyä mutta en ehtinyt tehdä kokeita.
Vastauksia Emmalle: Epäilisin, että jos patsaan tätikin olisi valaistu niin häikäisy takana kulkevalle kadulle ja taloon olisi pahempi. Ehkä siis siksi valo on suunnattu melko alas?


Tässä oli upeasti valaistu aukio. Mietin raitoja jälkeenpäin, liekö jonkinlainen reiällinen suodatin? Kamera valotti hetken joten ohikulkijalta katosi jalka :) Tunnelma välittyi kuvaan aika hyvin.


TällaistaJa tällaistaJa yllä hieman räikeää julkisivuvalaistusta suomalaiseen makuun. Jos oikein ymmärsin niin tuo oli jonkinlainen pesula tai kodinkoneliike (siellä näkyy pesukone, blondi päätteli siis näin:D )Uskoisin että valaistus on tehty sopimaan muuhun jokirannan ilmeeseen firman olemuksesta riippumatta. En tiedä.

Jokirannassa oli siniseksi valaistu kiveys. Pitkällä valotuksella tuli jälleen taiteellinen kuva haamuista. Tästä mäkin tykkäsin. Kuvassa näkyy myös hyvin mistä valo tulee ettei unohdu.

To be continued..

- Elisa -

Kuvat © Elisa Partti

2 kommenttia:

emma kirjoitti...

jee, kiitos taas!

toi oikeen värillinen valaistus on musta outo. mikä mesta se oli? eli oliko väreihin joku syy?

sininen kiveys taas on aika nasta. yllättävää.

reiällinen suodatin lienee gobo (teatterissa yleisessä käytössä). kiva nähdä toimiva versio ulkokäytössä. tai siis diggaan noista raidoista.

tulee kommentteja ihan oudossa järjestyksessä, sorry...

patsaan valaisussa kiinnitty huomio siihen, et hevoset on kirkkaassa valossa, eikä se vaunussa istuja. kiinnostavaa. liittykö patsaan kertomaan tarinaan?

olisko nää kommentit pitäny jotenki upottaa tonne sun tekstiin? tai tehdä pieni postaus tästä? hm. katotaan miten jatkossa.

emma kirjoitti...

kiitos vastauksista!

eipä tullu ees mieleen noin yksinkertanen syy, ku häikäsy, ton patsaan hevosten valaistukselle.

pesula? no, ehkä sit on kyseessä kokonaisuus. oliko toi värivalaistus pysyvä vai väliaikanen? kertoko kukaan, mikä siinä on ajatuksena? (musta värien käyttö, niin ku kyllä kaikki muukin duuni, on perusteltava.)

se sininen kuva on tosiaan kaikinpuolin kiva. harvoin mäkään onnistun ottaa kuvaa, jossa olis valonlähde mukana. pitääkin oikeen keskittyy hommaan.