maanantai 25. toukokuuta 2009

ravintola demo


mulla oli onni syödä ravintola demossa, helsingissä, tässä äskettäin. sen lisäks, et nitten ruoka on ihanaa, viinit herkullisia ja palvelu mukavaa, on sisustus ja ennen kaikkee valaistus nautinnollinen.

vaikka ravintola on avattu jo 6 vuotta sitten, ja muistaakseni ihmeempiä remontteja ei salin puolella oo tehty, ei sisustus tunnu vanhanaikaselta tai kuluneelta. tunnelma on lämmin ja sopivasti tyylikäs.

tilan valaistuksessa toteutuu loistavasti kaks asiaa: ruokalistaa näkee lukee, mut kuitenkaan ei oo liian kirkasta. mä inhoon sitä, et joudun puoliks arvailee, mitä menussä lukee, ku valoo ei oo tarpeeks. ja tietty ne ruuat on kiva nähdä, en myöskään tykkää arvailla, mitä suuhuni pistän. toisaalta liika valo ei myöskään oo kiva juttu. en haluu tuntee istuvani syyttettyjen penkillä kuulustelussa. plus et pehmee valo tekee yleensä ihmisistä kauniimpia. ja jos seuralainen näyttää kauniilta, ni viihtyvyys lisääntyy. samalla voi toivoo itekin näyttävänsä paremmalta. (tärkee tekijä syömisessä :-) )

demon vessat (ylin kuva) on mahtavat. valoo on aika vähän, joten siellä on turha käyttää aikaa ittensä peilailuun, pikkuvirheet ei paljoo näy. valo tulee useemmasta lähteestä, joten varjot ei oo julmia. ja noi pikkupeilit on yksinkertasesti söpöjä.

salin puolella katossa on suuria valaisimia, joissa on, ylläty yllätys, hehkulamppuja. mut ei mitä tahansa hehkulamppuja, vaan himmeitä pääpeililamppuja. vaikka istuu suoraan valaisimen alla, ei kasvoille muodostu rumia varjoja (silmät ei oo syvällä kuopassa, nenä ei näytä kummalliselta jne). samoja lamppuja käytetään yleensä arco'ssa.

tiedän, et energiatehokkuus ei oo huippuluokkaa, mut eihän aina ja kaikessa tartte olla mahdollisimman tehokas, eihän?! maailmasta tulee kauhee paikka, jos kaikki menee vaan tehokkuuden ehdoilla.

linkki:

3 kommenttia:

Jams kirjoitti...

Eipä juuri ole tullut analysoitua ravintoloita valaistuksen suhteen, mutta nyt kun asian mainitsit niin siihen kiinnittänee ensi kerralla huomiota.

Elisa kirjoitti...

Demon vessa rules! Pöntön taustavalo on mainio ja peilien yhdistelmä hauska. kaikken paras on se Marja-Liisa Kirvesniemen näköinen valokuva peilien seassa :D

emma kirjoitti...

tervetuloa jams! loistavaa, jos pikkuhiljaa ihmiset rupee kiinnostuu valosta ja sen mahdollisuuksista. edessä valoisa tulevaisuus :-)

elisa, kiva kuulla, et säkin oot demo-fani!