torstai 7. toukokuuta 2009

Varjoja

Upea rullaverholinkki Emma!

Minä olen jostain syystä ihastunut varjoihin. Milanossa nähty varjovalaisin sai muistelemaan muita matkanvarrella nähtyjä ja joku noissa varjoissa kiehtoo. Ehkä se on jokin sama mikä miehiä kiehtoi vuosisatoja sitten naisten nilkoissa.. Kiinnostavaa on siis se, mitä ei nähdä ja se mikä peitetään. Valossakin voi siis kiinnostaa enemmän varjo kuin itse valo. Olipa hankalasti muotoiltu.. Noh. Varjovalaisimista:
Lisää yllä näkyvästä varjovalaisimesta:Seuraavassa puolestaa Sha-Don valaisimia,
suunnittelija saksalainen Peter Buning


- Elisa -

5 kommenttia:

emma kirjoitti...

UPEITA!!!

Hanna kirjoitti...

Ihan mahtavia, todella!

emma kirjoitti...

siis mitä, ehdin nyt vasta kattoo tarkemmin. toi eka, sen koko on se juttu! nopeesti katoin, et mahtava, varjoja, jee; mut toihan on jotenkin "koko universum kämmenelläsi". nyt pienuus tekee muhun vaikutuksen! oliko tää nyt milanossa? (jos mä en jaksa/ehdi kattoo linkkejä, ni kuka kattoo...)

miten se seuraava, mikä sen koko on? nyt mulla on koko pakka sekasin, en uskalla ees arvailla. ja se on tosi hyvä juttu, välillä vähän ravistella itteensä ja omia ennakkokäsityksiään.

ja entäs toi viimenen? onko noi oikeesti varjoja??? ei hyvin aseteltua tapettia? mä oon sanaton!

varjoista sanoisin kuitenkin vielä, et eihän valoo oo ilman varjoo. siis täytyy olla se vastapuoli, et se toinen vastapuoli olis olemassa. tässä tapauksessa valo/varjo. vrt hyvä/paha, jumala/piru jne. toista ei oo ilman toista. ja valoo on oikeestaan tylsä kattoo. aurinko vaikka, kuka sitä haluu tuijotella. mut auringon aikaansaamat asiat, ne on ihania. eli se valonlähde itessään ei oo se juttu. siks kai niitä valaisimia ihmiset suunnittelee ja käyttää. ja toiset (liian harvat) saa aikaseks varjoja.

ehkä varjojen kaipuu on jonkinlaista luonto-mystiikkaa? istuskella puun varjossa lämpimänä päivänä, onko mahtavampaa? se värisevä valo ja varjo (lehvästö/neulaset), voiko olla parempaa?

Elisa kirjoitti...

Hyvä että piditte. Näitä en nähnyt Milanossa vaan ihan muusta ajatuksenvirrasta kaivelin.

Tuota Sha-Don linkkiä kannattaa käydä vilkaisemassa. Tuosta viimeisestä seinävalaisimesta on erilaisia versioita, eli millainen ornamentti siitä syntyy. Aika mainioita mustakin.

emma kirjoitti...

kävin vihdoin kattomassa linkit. toi vikahan on ihan uskomaton! erityisesti ne katto-versiot oli upeita. ainakin suomalaisissa taloissa katto on usein jätetty vähälle huomiolle, eli ihan vaan tasasen valkoseks. sit jos makoilee sohvalla tai sängyllä, ni ei oo mitään kiinnostavaa kateltavaa. mut toi hoitaa asian. jee, kiitos todella elisa!

tästä mä erityisesti diggasin:
http://www.aeneus.de/shado/eng/shado/pat3-1.jpg