perjantai 8. toukokuuta 2009

varjovaloja


lumen by adam frank / iubox

lumen by adam frank / iubox

random light by moooi, design bertjan pot, 2001

mitsumata light by mark figueredo

heh, vaikka mä kirjottelen mitä sattuu, ni elisa saa siitä kiinni. mukavaa mulle!

varjot on ikuisuusaihe, luulen. koska valoo yksinkertasesti ei oo ilman varjoo. nyt tulee nopee kommentti elisan juttuihin.

ton ekan valaisimeen, lumen'in, joka on öljylyhty, näin ekaa kertaa toissapäivänä ettiessäni tietoa elina aallosta ja better views -verhoista. ja sit pit vähän surffata samalla... valmistaja on iubox, eli sama, ku verhoilla. jos öljylyhdystä tulee oikeesti noin terävä varjo, oon ihan myyty. suunnittelija on adam frank.

moooin random light on ainakin tukholmassa vakiinnuttanu paikkansa. kattokaa vaikka myytäviä asuntoja, aika monessa se keikkuu katossa. ja varjoja sekin tekee. ainakin skanno myy sitä helsingissä.

viimenen on kaikille askartelijoille. mitsumata-oksat on mulle ihan tuntematon juttu. mut ne on vanha japanilainen materiaali, josta tulee kumimaista liotettaessa. ja sit niitä voi muotoilla. tää valaisin/varjostin on tehty ilmapallon päälle, ja kun oksat on kuivunu, on ilmapallosta päästetty ilmat ulos. ja oksat jää muotoonsa. varjot on musta itse asiassa upeemmat, ku random light'issa.

linkit:

ps. kuuntelin aamulla bassoradioo. siellä oli haastateltavana riku lievonen, cirko - nykysirkusfestivaalien tuottaja. multa oli menny ohi, et se festari on nyt käynnissä. jos haluutte nähdä kiinnostavia esityksiä, ni äkkiä kattomaan. festari päättyy jo keskiviikkona 13.5.2009. nykysirkus ja valo on ylensä hyvä yhdistelmä, siellä voi nähdä kaikenlaista kiinnostavaa. tsekatkaa vaikka circo aereo'n hyvät nettisivut, jossa on paljon videoita.

linkit:

vielä circo aereon fritt fall -video:

3 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Tästä varjojen muodostumisesta tuli mieleen, että näissä jää Euro-condomi käyttämättä sillä kirkas lamppuhan tekee varjot. Juuri harjoittelijalleni kerroin että kirkasta lamppua kehiin kun hän harmitteli ettei Octo-valaisin heittänytkään varjoja seinille kuten hän oli odottanut. Lamppu vaihtoon siis!

Ihastuin päätä pahkaa tuohon Adam Frankin Lumeniin!

Anonyymi kirjoitti...

ehkä tykkäät näistäkin:

1. http://www.jaanusorgusaar.com/en/products/solar/
2. http://www.jaanusorgusaar.com/en/products/8cells/

emma kirjoitti...

joo, joka valaisimeen on olemassa oikee lamppu. hyvä huomio, se on tosi tärkeetä. valaisimen luonne saattaa muuten muuttua melkosesti.

noikin oli hienoja. kiva saada vinkkejä mulle ihan uusista jutuista!