keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

lasitalo rakenteilla
kuvat © emma paaer

koko viikon reissun ajan seurasin ton lasisen pilvenpiirtäjän valmistumista. (se siis sattu näkyy meidän partsilta, ei sen kummempaa syytä.)

eka kuva on alkupäivinä otettu. keskellä näkyvä oranssi viiva on muovista turvaverkkoa. tokassa kuvassa näkyy, kun seinänkappaletta hinataan paikalleen.

mutta mua ällistytti ennen kaikkee ilta- ja yökuvat. niissä näkyy valoja siellä täällä talossa. ihan kun siellä asuttais samaan aikaan, ku taloo vasta rakennetaan! valojen epäsymmetria puhuu musta asumisen puolesta. samoin se, et tuskin kellään on varaa öisin rakennuttaa. eikä naapurusto varmaan ilahtuis öisestä rakennusmelusta. mut voin olla väärässäkin. jännältä näytti joka tapauksessa.

yökuvaan tulee outo efekti, ihan ku koko talo olis päälystetty verkolla. en ymmärrä mistä se johtuu. (tää ei selvästikään oo mikään tietoo välittävä blogi.)

toiseks alimmassa kuvassa se keskijuttu on jo valmiimpi. etualan talossa oleva kattoterassi näyttää ihanalta. new york'issa osataan hyödyntää tilaa. ja valoo. talojen välissä on pimeetä, samoin alimmissa kerroksissa, mut sit katolla on paratiisi. (yleensä taloyhtiön yhteinen ymmärtääkseni.)

ja alimmassa kuvassa näkyy, miten paljon siellä koko ajan rakennetaan. taantuma ei tunnu vaikuttavan rakentamiseen. hyvä, et joku homma pyörii. (tekis mieli puhuu lamasta, eikä taantumasta, niin hurja oli tunnelma. mut mikäs mä oon taloustieteilijöille ja poliitikoille vänkää vastaan.)

kaunis on kaupunki, ei voi muuta sanoo. ja siellä tuntee ittensä tervetulleeks, mukava tunne. tai sit se vaan johtuu siitä, et mä identifioin itteni noihin pilvenpiirtäjiin. (enkä kauheeseen sanontaan "joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa".)

lisää new york'ia huomenna!

Ei kommentteja: