maanantai 1. kesäkuuta 2009

Ravintoloiden valaistuksesta

Ravintolaelämää...

Tuolla aiemmin Emma kertoi Demosta, jossa olen itsekin päässyt vierailemaan. Kaiken kaikkiaan ravintoloiden valaistus on todella mielenkiintoinen alue ja ajattelin laittaa muutamia matkan varrelta kertyneitä kuvia ja mietteitä jakoon:


Alla näkyvässä kuvassa sisustus- ja valaistusnäkymää Carmasta, jota myös ruoastaan on kehuttu. Oikein viehättävä pieni paikka, mutta valaistus oli minun makuuni vähän liian kirkas.


Seuraava elämys on Lyonissa, ravintola nimeltä Les Desmoiselles de Rochefort. Ensimmäinen kuva on vessasta, toinen itse salin puolelta. Kokemus oli positiivisella tavalla hämmentävä ja ainakaan liian kirkaalla valaistuksella ei tätä eksentristä tunnelmaa ollut pilattu!

Lempiravintolani Olon valaistuksesta ei ole merkittävästi mainittavaa. Ruoka on siellä taivaallista ja ravintola on todella tasokas, mutta valaistuksessa olisi korjaamista. Minulta ei valitettavasti tähän hätään löydy Olosta kuin alla näkyvä ruokakuva (Nam!) ja yksi terassikuva. Suosittelen silti paikkaa lämpimästi, jos ei valaistuskohteena niin muuten kyllä.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä mikkeliläinen
Holvi jonka valaistuksesta voi ruusut ja risut osoittaa minulle. Tunnelma siellä on kyllä mainio ja valaistusolosuhteet vaihtelevat hiukan eri pöydissä joten jokaiselle varmaankin löytyy mieluinen vakiopöytä.
Löysin muuten hauskan kuvan ravintolavalaistuksesta, lisään sen vielä tähän loppuun. Morimoto on Karim Rashidin suunnittelema ravintola, jonka valaistuksesta vastasi
FocusLighting New Yorkista.


- Elisa -

1 kommentti:

emma kirjoitti...

ah, ihanaa! kiitos tästä jutusta. ravintolavalaistus on mun kiinnostuksenkohde numero 1. mutta yllättävän vaikee alue. erityiskiitos oman valaistuksen näyttämisestä. kiinnostava pointti toi, et eri pöydissä on eri valaistus. ei oo ikinä tullu mieleen, et asian voi ajatella noin. loistavaa!