keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

vielä kommentti lasitaloista

lasitalojen (mun oma termi taloille, joiden julkisivut on lasia) rakentaminen rupee olee jo vähän vanhanaikasta. uusin villitys on "green roofing", eli katolle nurtsia ja puutarha.

lasitalojen rakentamista on perusteltu sillä, et ne sulautuu ympäristöön, koska ne peilaa ympäristöönsä ja näin tavallaan katoo näkyvistä. tällä on haettu oikeutus rumienkin kolossien rakentamiselle. arkkitehtikuvissa kaikki näyttää hyvältä, mut usein todellisuus on varsin toisen näkönen. (mä kyllä oikeesti diggaan tosta alla olevan jutun lasilaatikosta.)

nyt uusinta uutta on siis tää osittain viherpesuks luokiteltava puutarhojen rakentaminen talojen katolle ja välillä myös seinille. tällä saadaan vaikutelma, et rakennus olis jotenkin ekologisia arvoja kunnioittava. totuus lienee toinen, mut hämäys toimii. ja kuvat näyttää upeilta!

lisää luettavaa aiheesta (kannatta oikeesti lukee):

ja sit on outoo, et ympäristön vaikutusta talon jäähdytykseen ja lämmitykseen ei vieläkään huomioida enempää. melkosta energiansäästöö saatas aikaseks hyvällä rakentamisella. sen sijaan mun rakkaat hehkulamput halutaan kieltää, murinaa...

asiasta lisää (eri juttu samoilla sivuilla, kiinnostavaa):

en nyt tähän hätään löytäny yhtään hyvää esimerkkiä vihreistä katoista, mut täällä on juttu etelä-koreaan suunniteilla olevasta talosta. paljon vihreetä näkyvissä...

2 kommenttia:

petra kirjoitti...

isoin kiitos velä eilisestä - oli ihana tavata! pitää laittaa blogisi bookmarkseihin!

http://youfeelinit.blogspot.com

emma kirjoitti...

moi petra!

oli nastaa tavata. mä tutustun sun blogiin myös!