maanantai 19. lokakuuta 2009

armas designkirjotin aikasemmin characterin valokirjaimista. nyt sain vihdoin raahattua luuni kokonaisen kilometrin päähän vuorimiehenkadulle ihailemaan kyseisiä kirjaimia. hurja vaiva kannatti, sillä armas designin kauppa oli muutenkin mukava tuttavuus. ja ne kirjaimet ON kauniita.


armas myy myös mm. jieldén valaisimia, ekana suomessa. kolme vuotta sitten metsästin kissojen ja koirien kanssa, et mikä ihme on noiden mahtavien lamppujen nimi ja valmistaja. olin nähny jossain jutussa, ja vastauksen löytäminen ei ollu ihan helppoa (ja googlaaminen mahdotonta). lopulta tanskalaisesta nettikaupasta design butikkenista löyty ja sain tilattua omat ihanat versioni. (on muuten älyttömän hyvä kauppa, tilaus ja toimitus hoitu ihan täydellisesti. ja niiltä tuli vielä mulle meiliä kesällä, et toivottavasti oot edelleen tyytyväinen ostoksees ja nyt niitä lamppuja saa helsingistäkin, armas designista. mikä sai mut loppujen lopuks käymään siellä. mikä firma hoitaa hommansa noin hyvin, kysynpähän vaan!)


jieldén valikoimaan kuuluu loft, signal ja augustin nimiset valaisimet. loftin suunnitteli vuonna 1950 jean-louis domecq teollisuuden tarpeisiin. kaikki valaisimet valmistetaan edelleen lyonissa, ranskassa. värivaihtoehtoja on 18, malleja paljon (pöytä, lattia, seinä ja näistä variaatioita). noissa kuvissa on loftin versio, jonka varsi koostuu kuudesta 40cm pätkästä.


olin jo päättäny, etten enää kirjota valasimista, joissa valonlähteenä on hehkulamppu, mut teen nyt heti poikkeuksen. ehkä en vaan kirjota uusista valasimista, jotka käyttää hehkulamppuja... no, ainakin noissa kirjaimissa on valonlähteenä ledit.


www.character.fi
www.armasdesign.fi
www.jielde.com
design-butikken.dk


edit: kuvat ei näkyny kokonaan, nyt toivottavasti näkyy.


edit 2: ystäväni hanna kirjotti armas designista jo aikasemmin. sen blogista löytyy lisää kuvia ko. liikkeestä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kiitos, bongasin Metro-lehdessä kys. liikkeen ja unohdin (!) nimen....
pirje

emma kirjoitti...

kiva olla avuks!