tiistai 27. lokakuuta 2009

kansalliskirjastokuvat © emma paaer


kävin viime kevättalvella elämäni ensimmäistä kertaa kansalliskirjastossa. (mutta mä oonkin asunu helsingissä vasta vaivaset 18 vuotta...) oli ihan älyttömän kaunis helmikuinen iltapäivä, aurinko paisto kirkkaasti pilvettömältä taivaalta. sali oli vaikuttava. kupoli hohti valoo ja huone näytti lähes epätodelliselta.


lisävalona siellä oli vaan tuikitavallisia loisteputkia, ei sen enempää eikä vähempää. musta ne anto sinne hyvin sopivan valon. kirjat näky ja niitä varmasti näki lukee, mut valo ei hypänny silmille. niitten sijoittelu oli musta myös onnistunu.


varmasti kauniimpikin ratkasu olis mahdollinen, mutta tuskin tolla hintaa. ja loisteputket on myös ekologinen ratkasu (hävittäminen pitää tietysti hoitaa oikein).


käykää kattomassa paikan päällä, infoa löytyy täältä:
www.kansalliskirjasto.fi


2 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Tuo oli kiva kohde. Huomasitko tosin miten huonossa kunnossa osa loisteputkivalaisimista oli? Rungoista roikkui maalipinnan riekaleita :) Aika tainnut tehdä tuhoaan. Upea paikka kyllä tuo oli.

emma kirjoitti...

joo, huomasin repaleet. tietenkään niistä valaisimista ei tullu niin paljoo valoo, ku joskus aikoinaan, eikä ne näyttäny valtavan kauniilta läheltä katottuna, mut haitanneeko tuo... ehkä ne jossain vaiheessa vaihdetaan paremman hyötysuhteen valaisimiin, mut vielä ei tainnu olla tarve :-)