keskiviikko 18. marraskuuta 2009

grand central
kirjotin keväällä grand central terminalista ja miten siellä vihdoin oli saatu viimesestäkin kattokruunusta vaihdettua hehkulamput energiansäästölamppuihin. kävin new yorkin matkallani kattelemassa mestaa. ja olihan se komee.


hurja määrä ihmisiä kulkee hallien läpi päivittäin, mut tunnelma oli silti ihmeen rauhallinen. (nyciläiset on mahtavia, ne ei koskaan töni ketään, edes pahimmassa ruuhkassa.) arkkitehtuuri oli harmoonista ja luonnonvalon ja keinovalon liitto mitä onnistunein.


ja huh sitä yksityiskohtien määrää! erilaisia kattokruunuja riitti. mut se eriaisuuskin kerto jotain, eli et missä tilassa ollaan. vaikka sitä tuskin tietosesti ajattelee, ni oon ihan varma, et alitajusesti se vaikuttaa esim. just tilan hahmottamiseen.


alhaalla, jossa kattokorkeus oli matalampi, oli valasimina paljaat polttimot katossa. mut tietysti niittenkin ympärillä oli erinäkösiä koristeluja.


hyvin olivat energiansäästölamppunsa valinneet. edes mun ei tullu ikävä hehkulamppuja!


grandcentralterminal.com


2 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Upeita valaisimia. Tossa määrässä voi vaan kuvitella millainen säästö tuo on vuositasolla. Ja todellakin, hyvännäköiset es-lamput.

emma kirjoitti...

joo, sekä ekologista että ekonomista säästöö! (usein ne kaks kulkee käsi kädessä. vai mitä oot mieltä?)

onko es-lamput yleinenkin lyhenne? ihan loistava joka tapauksessa. otan heti käyttöön!

ps. mä en elä niin ku saarnaan, niin ku voi time stampistä huomata...