torstai 19. marraskuuta 2009

maXXI, rooma


kaikki kuvat © designboom


roomassa avataan ens vuoden alussa 2000-luvun taiteen museo, museo nazionale delle arti del xxi secolo. kiinnostava konsepti, nykytaide ei ees oo tarpeeks uutta :-)  ymmärtääkseni yhtään näyttelyy ei oo vielä buukattu sinne... no, tilaa on jo esitelty toimittajille ja komeelta näytti kuvissa. arkkitehtina on toiminu yks mun suosikki, zaha hadid. sen suunnitelmia ei valtavasti vielä oo toteutettu, joten tää on iso juttu.


oon nähny muita hadidin piirrustuksia, eikä valo oo tehny mitään valtavaa vaikutusta, valitettavasti. nyt tossa museossa oli musta muutama erittäin kaunis ja yksinkertanen ratkasu. noitten ylläolevien kuvien perusteella väittäisin, et yleisvalaistus on tehty loisteputkilla, jotka on valkosen akryylilasin tai vastaavan takana. varmaankin ihan standardiputkia ja runkoja (eli halpa ja helppo ratkasu). mut ku valon muoto noudattelee rakennuksen muita muotoja, ni syntyy ikään kuin keskustelu eri elementtien välille. ikkunat, säleiköt, portaat, seinät... vois kuvitella, et joka kulmasta kattomalla löytyy uusia muotoja. mä diggaan! rauhallista ja dynaamista yht'aikaa.


www.designboom.com
www.freshome.com (myös täällä oli juttu)
www.maxxi.beniculturali.it (museon sivut)


ps. luin lehdistötiedotetta läpi, ja siellä puhuttaan kansallisesta, 2000-luvun nykytaiteen talosta. eli sana nykytaide tarkottaa edelleen, no, nykytaidetta.


edit: nyt oli yatzerissakin juttu paljon lisää hyviä kuvia.
www.yatzer.com


Ei kommentteja: