torstai 12. marraskuuta 2009

realities:united



olin kuuntelemassa pldc:ssä myös tim edler'iä. kolmannen eli vikan päivän vika puhuja. otsikko: arcitecture/sec. en ihan tajunnu mistä se aikoo puhuu. (kokousoppaasta selvis, et media facades on aihe. ei kuulostanu hyvältä.) ja edellinen tyyppi oli ollu alta kaiken arvostelun... sitkeesti kuitenkin jäin ja niin jäi moni muukin. mut ne ehkä ties, mitä ne teki. mun jääminen oli silkka onnen kantamoinen.


tim edler osottautu ajattelevaks ja innovatiiviseks tyypiks. esitelmä oli mahtava: faktaa ja kuvia sekä videoo. ei tullu aika pitkäks. se ja jan edler on perustanu firman nimeltä realities:united. ja ne siis tekee mediajulkisvuja. mut nyt ei puhuta mainosvideotauluista läiskästynä johonkin keskelle seinää. ne ikään kuin ottaa rakennuksen haltuun ja muuntaa sen.


yksinkertastettuja otteita seuraavan videon haastattelusta (käännös mun):
-mediajulkisivut on oire arkkitehtuurin heikkoudesta
-suuret alueet rakenteen pintaa erotetaan designista ja suunnitellaan uudelleen. pinnasta tulee mainosväline. se on ongelma arkkitehtuurille, joka ei voi vastata, ku kehittämällä omia konseptejaan.





seuraava video on grazin taidemuseon julkisivu, tehty vuonna 2003. rahaa ei ollu kauheesti käytössä, mitä ei ikinä vois arvata lopputuloksesta, joka on huikee! käytössä on 930 rengasmaista loisteputkee, ihan standardikamaa. niitä ohjaamassa on järjestelmä, jolla pystytään himmentää jokainen putki (rengas) 0-100%. kannattaa kattoo!





vielä samantyyppinen duuni, isompi vaan. tää oli potsdamer platzilla berliinissä tyhjän toimistotalon julkisivussa. pinta-ala: 1.800m2, loisteputkia: 1.800kpl. nyt putkia on jo sekä rengasmaisia että suoria :-)  ja toimii, ku häkä!





linkit pariin muuhun youtube-videoon:
crystal mesh facade by realities:united
contemporary architecture by realities:united


youtube'issä on muuten hyvät selostukset joka projektista. myös noista, jotka latasin tänne. joten jos asia kiinnostaa, ni kannattaa kattoo noi videot siellä. parempi laatu ja suurempi koko tekee myös hyvää.

niitten omat sivut (hyvät tietysti):
www.realities-united.de


sieltä kannattaa kattoo erityisesti tää video (mallinnus, mut magee yhtä kaikki):
NIX (jos linkki ei toimi, ni polku on work - nix (2005) - pics - videos)
joskus puolenvälin jälkeen päästään sisätiloihin ja sillon hupi alkaa (mun mielipide). skynet IS here!


mukavaa päivänjatkoo! mulle itelleni tuli tosi hyvä olo, ku mietin tota esitelmää uudestaan ja katoin läjäpäin noita videoita. valo on onnea!


Ei kommentteja: