torstai 26. marraskuuta 2009

valon vuodenaika (ja vähän designpääkaupungista)ihanaa, helsinki, ihanaa! jos joku on eläny eilisen korpikuusen kannon alla, ni tiedoks, että teollisen muotoilun kansainvälinen järjestö icsid valitsi helsingin (ja espoon, vantaan, kauniaisen sekä lahden) vuoden 2012 maailman designpääkaupungiks. helsingin motto on "avoin helsinki: design on osa elämää". (en ollu koskaan kuullu icsid'istä, enkä tienny, et viime vuoden kaupunki oli torino ja ens vuoden soul... mut toivottavasti tää näkyy edes paikallisesti!) (enkä kyllä ymmärrä tota mottookaan, "avoin helsinki", mitä se tarkottaa? design on osa elämää, sen allekirjotan koska tahansa. design, hyvä tai huono, on läsnä aina ja kaikkialla.)


helsingin designpääkaupunkihankkeella on jo omat nettisivut, jotka on ihan lupaavat. ja ennen kaikkee, löysin sieltä lisää tietoo mikki kuntun helsinkiin tulevista valoteoksista. valon vuodenaika -teokset valasee senaatintorin (teoksen nimi on heijastuksia) ja eduskuntatalon (teoksen nimi: oratoribus). kummankin ensi-ilta on 1.1.2010 klo 20. heijastuksia esitetään sen jälkeen puolen tunnin välein klo 23 saakka (kestää vartin) (2.1 lähtien klo 17-23) ja oratoribus aina aamu-ysiin saakka non-stoppina (2.1 lähtien klo 20-09). vika esityspäivä on 6.1, eli vaan viikon kestää tää ilo.


tän vuoden tammikuussa kunttu valaisi senaatintorin ekaa kertaa. satuin näkee sen hurjassa lumituiskussa (kuvat yllä). oli kyllä ihan mahtavaa katottavaa. jäin sateesta huolimatta vielä toiselle kierrokselle, vaikka mun seurani kyllä vähän hyyty... (ens kerralla otan statiivin seurakseni :-) )


valon vuodenajalla on myös omat nettisivut. ja ne vasta nastat onkin. siellä saa leikkiä valosuunnittelijaa! (eikä tartte huolehtia teknisistä asioista.) namiskoita klikkailemalla ja säätämällä voi tehdä oman version eduskuntatalon valaistuksesta. mä oon jo tehny muutaman. niin vähästä voi ihminen olla onnellinen...


www.wdc2012helsinki.fi (designpääkaupungin sivut)
www.valonvuodenaika.fi
www.valonvuodenaika.fi/#/valaise (täällä on se valosuunnittelija-leikki)
www.mikkikunttu.com
www.mikkikunttu.blogspot.com


Ei kommentteja: