keskiviikko 13. tammikuuta 2010

lindsey adelman

kuvat: joseph de leo & patricia rubinelli


näin nää kattolamput joku päivä sitten ja ihastuin heti. lindsey adelman tekee näitä tilauksesta, ja jokainen on yksilö. rungon materiaalelivaihtoehtoja on 4: öljytty pronssi (näyttää mustalta), himmee nikkeli, harjattu messinki ja harjattu 24k kulta. lasipalloissa on myös valinnanvaraa. ja valasimen muodolle asettaa vaan mielikuvitus rajat. ja lompakko...  sillä halpoja nää ei oo, ja hinta määräytyy lasipallojen mukaan. hinta, jonka mä löysin: yks kirkas pallo maksaa $ 1.600 (n. € 1.100).


adelman tarjoo hyvät tee-se-itse-ohjeet sivuillaan. ja neuvoo jopa ostopaikat (jenkeissä). tietenkään sillon ei saa noita lasipalloja. mut erilaisilla polttimoilla saa erinäkösiä systeemejä tehtyä (sivuilla on esimerkkejä toteutetuista projekteista). hehkulamput on kyllä tossa niin oikeessa käytössä, ku olla ja voi. huoh.


ledipolttimoiden kanssa adelman neuvoo käyttämään opaalilasisia kupuja. järkevä neuvo, sillon pistekirkkaus ei muodostu sietämättömäks. mut silti, kyllä toi on kauneimmillaan hehkulampuilla. ja mä kun olin päättäny, et en enää esittele uusia hehkulamppuvalaisimia. se siitä päätöksestä.


lindseyadelman.com
lindseyadelman.com/img/makeit/4/files/instructions4-5.pdf (teko-ohjeet)


www.apartmenttherapy.com/ny/good-questions/similar-branching-bubble-chandelier-good-questions-105046 (täällä näin nää lamput)
edit: olin unohtanu valokuvaajien nimet...


Ei kommentteja: