sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Valo-Sähkö-Tele 2010

Tervehdys Emmalle ja lukijoille pitkästä aikaa. Kävin Valon päivänä Jyväskylän messuilla ja ajattelin että tänne voisi hiukan raportoida fiiliksistä.

Messut ovat itselleni kätevät, sillä Mikkelistä Jyväskylään ajelee todella nopsasti. Olen käynyt kyseisillä messuilla aiemminkin, mutta nyt ne olivat erityisen antoisat kun on reippaasti paremmin perillä tästä koko alasta kuin aiemmin. Tosin sanoen: Paljon tuttuja, paljon hauskaa ja erittäin paljon uutta asiaa.

Suomen Valoteknillisen seuran Tapio Kallasjoen tietoisku Ledien vallankumous oli osuva aihe päivään, sillä päällisin puolin näytti siltä ettei valaistus-osiossa muuta juuri esiteltykään kuin ledejä. Oli hyvä päästä näkemään uusimmat tarjolla olevat tuotteet ja vertailla valotehoja ym. Sylvanian ja Megamanin ledit jäivät päällimäisenä mieleen tällaisina kansalle tunnettuina ja luotettavina merkkeinä. Molemmilla on erittäin hyviä led-korvaajia. Osassa oli jopa ajateltu esim. halogeenin valonjakoa ja muita ominaisuuksia, jotta vanhaa polttimoa korvatessa ei tulisi suuria muutoksia valon laatuun. Myös ulkovalaistuksen osalta led-ratkaisuja oli esillä paljon.
Wattage5W
Life Time20,000 hrs
Surface Temperature90°C
CO2 Emissions*40 kg
Luminous Intensity320 cd

Messuilla oli erittäin hyvä tarjonta tietoiskuja ja seminaariluentoja eri aiheista. Päällekkäisyyksien vuoksi monissa ei ollut juurikaan yleisöä, mutta tähän messujärjestäjät luultavasti kiinnittävät jatkossa huomiota. Laadukkaat seminaariluennot hukkuvat muuhun messuvilskeeseen ja helposti esimerkiksi Enson osastolla esiintynyt vatsantanssija ja oluttarjoilu vetävät äkkinäisen huomion toisaalle.. :) Itse olin kuuntelemassa Annukka Larsenin luennon Haulitornin valaistus case ja se oli todella mielenkiintoinen.Myös muita ideoita maan suurimpien alan messujen kehittämiseen kuultiin. KT Interiorin Markku Varsila on valittu messujen neuvottelukunnan puheenjohtajaksi, ja muun muassa hänellä oli idea lisätä jatkossa messuille myös suunnittelijoiden osio. Suunnittelijat voisivat esitellä referenssejä ja yritystään ja toimittajat voisivat tutustua heihin. Perinteisestihän tilanne on juuri toisinpäin. Myös suunnittelijoiden verkostoituminen tällaisen tapahtuman yhteydessä toisi tapahtumaan mielestäni paljon lisää. Suunnittelijoille suunnatut tai suunnittelijoiden pitämät luennot ja tietoiskutkin istuisivat sekaan. Messujen ideaa ja tarjontaa on siis mahdollista laajentaa ja kehittää. Sitä odotellessa.

-Elisa-

Ei kommentteja: