lauantai 17. huhtikuuta 2010

yves behar/fuseproject: swarovski amplify


yves behar/fuseproject: swarovski amplify
koko perhe

milanossa on meneillään design-messut (huonekaluja ym), salone internazionale del mobile. kaikenlaista uutta kivaa esitellään, ja paljon. näistä valaisimista oon nähny kuvia jo monessa blogissa, mutta vasta treehuggerin allaoleva kuva pysäytti lukemaan.

yves behar/fuseproject: swarovski amplify
ledillä valaistu kristalli

oon aina rakastanu valon taittumista prismassa. (siis todella, oon haaveillu omasta prismasta jo lukioajoista lähtien.) miten niin yksinkertanen, pieni lasinpala ja ihan tavallinen valo voi saada aikaseks jotain niin kaunista ja monimuotosta, aah. ja mitä hienompaa lasia, sitä upeemmin valo taittuu. (hienompi lasi = kristalli, hienompi lasi = enemmän lyijyä.)

yves behar/fuseproject: swarovski amplify
varjostimet tuo näkyville kristallin heijastukset

tässä projektissa ei oo tyydytty tekee taas uutta kristallikruunua, vaan on oikeesti luotu jotain uuttta. ensinnäkin valonlähteenä on käytetty lediä. (hurraa, vieläkin kun tulee vastaan uusia valaisimia, joissa valonlähteenä on hehkulamppu. älytöntä.) ledien ongelma tuppaa olee se, et ne on hurjan kirkkaita tietyssä pisteessä, eikä valo kauheesti leviä. eli ei kauheen miellyttäviä silmälle. kristallikruunuissa taas on yleensä paljon kristalleja ja hehkulamppuja, et saatais kauniit heijastukset aikaan. tässä on lähestytty asiaa toisinpäin. tiukka valonsäde osuu kristalliin, joka levittää sen valon joka suuntaan. ja sit vielä yks oivallus: varjostin. tiedän, varjostin ei oo uus juttu, mut tälläsessä käytössä en oo ennen nähny. valoahan ei voi nähdä, ennen ku se osuu johonkin. ja tässä se joku on kristallin muotoon taiteltu paperivarjostin. kristalli muodostaa kuvan kristallista. herkullista! nerokasta! yksinkertasta ja kaunista!

valaistusteho ei ehkä oo häikäsevän hyvä... mut ei tätä työvaloks oo tarkotettukaan.

yves behar/fuseproject: swarovski amplify
pakkaus: varjostin, johto, led-lamppu, kristalli

ykskään näistä elementeistä ei oo kovin ihmeellinen yksinään, mut yhteistyö on voimaa :-) mä toivon, et tää tulee markkinoille!

fuseproject.com

2 kommenttia:

Anna Hoo kirjoitti...

Minäkin toivon että päätyy markkinoille, että on kaunis! :)

emma kirjoitti...

toivoo on, koska swarovski on ottanu tuotantoon yves beharin aikasempiakin töitä:
http://www.swarovskicrystalpalace.com/Content.Node/index.en.html#/designers/yvesbehar