keskiviikko 12. toukokuuta 2010

vangittua valoa


kuva © su.d collective: cardellino

pitkästä aikaa kotivalaisin, jossa on musta uutta ajattelua. ja mä pidän siitä, et olemassaolevia esineitä käytetään uudella lailla (achille castiglioni on mun idoli).

su.d collective on tehny tän cardellino-nimisen valaisimen milanon designviikolle. eli se varmaan on vaan prototyyppi... valonlähteestä en löytäny mitään tietoo, mut tuskin ainakaan hehkulamppu, veikkaisin jonkuntyyppistä loisteputkee (rengasmainen?) (loisteputket on energiatehokkaita). vaikka ei tääkään nyt varsinaisesti lukemiseen sovellu.

voi kun joku suunnittelis valaisimen energiatehokkaalla polttimolla, ja et siitä valaisimesta tulis oikeesti valoo. tunnelmavalaisimia kun löytyy.

www.sudcollective.it
www.designboom.com (juttu löyty täältä)

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

ihan mieletön! emma, mä en oo eläissäni ostanut energiansäästölamppua - hehkulamput alkaa olla kaikki nyt pimeinä. mihin mä meen, onko merkillä väliä, toimiiko ikea vai meeko stockaan? HELP ME! ja mitä ne watit niis tarkoittaa, ku ne on ihan erit ku hehkulampuis?

emma kirjoitti...

elisa kirjotti hyvän selostuksen energiansäästölampuista. löytyy täältä:
http://valonpaloa.blogspot.com/2009/05/energianlamppujen-puolustuspuhe.html

yhteenveto: halvalla ei saa hyvää, mitä energiansäästölamppuihin tulee.

jos sulla on tarvetta HYVÄLLE valolle, ni kannattaa testata halogeenilamput. niitä on siis olemassa myös hehkulamppumallisia, ei pelkkiä spotteja.